ADT Nordic

Personlarm

Nu för tiden finns det många tillverkare som lanserar nya produkter för att förbättra den allmänna säkerheten bland befolkningen för att på så sätt försöka minska antalet personliga brott. Personlarm är små och kan användas av precis alla – barn, vuxna och åldringar. De är enheter som kommer i olika former, såsom nyckelringar eller ficklampor, och används för att skrämma bort möjliga angripare. De uppmärksammar den situation du befinner dig i och kan på så sätt vinna dig tid och till och med rädda ditt liv.

Det har visat sig att denna typ av larm ofta förhindrar attacker även om ingen finns i närheten för att hjälpa till. Detta beror på att personlarmet skrämmer angripare. Det är vanligt att larmen har ett band man kan dra i, och larmet ljuder då kontinuerligt.

Skydda Nu

Batteridrivna

De flesta personlarm fungerar på 9-volts batterier och finns i mängder av olika varianter och storlekar. Personlarm är enkla och lätta att använda. Vissa fungerar genom att man trycker på en knapp och andra genom att man drar i ett stift för att aktiveras. De brukar också ha några dolda knappar, vilket gör det svårt och påfrestande för angriparen att avaktivera larmet. De flesta är så enkla och små att de nästan inte tar någon plats alls. De är perfekta när du reser och kan tas med precis överallt. Vissa personlarm kan konverteras till larm för dörrar och fönster, vilket är idealisk för hem, hotellrum, skolor, sovsalar och så vidare.

En extra hjälp

Trots polisens och andra säkerhetsstyrkors arbete fortsätter många människor att hotas av offentliga säkerhetsproblem, såsom stöld och problem med könsvåld och gatuvåld.

Personlarmen avger ett kraftfullt ljud, som ofta liknar ett bilhorn och har en ljudnivå på omkring 100 decibel. Vissa ger också starkt LED-ljus som syns på långt håll. Dessa funktioner drar till sig uppmärksamheten från andra människor och informerar om en uppenbar fara eller nödsituation samtidigt som de skrämmer bort potentiella angripare.